Radio 2

Gezin van vijf uit Roosdaal dakloos na woningbrand

In Pamel, bij Roosdaal, is donderdagmiddag brand uitgebroken in een woning aan de Wolvenstraat. Het vuur verteerde een groot deel van het dak en de zolderverdieping. Het gezin van vijf moet tijdelijk verblijven bij vrienden en familie.

De bewoners ontdekten de brand rond half één, toen plots de elektriciteit uitviel. Het vuur woedde in een ruimte onder het dak. De brandweer moest een deel van het dak openmaken om het vuur te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat de zolderverdieping van het huis volledig verteerd werd door de vlammen. 

Radio 2

Omdat er in de woning ook veel rook- en waterschade is, is die tijdelijk onbewoonbaar. Burgemeester Wim Goossens (CD&V) van Roosdaal kwam ter plaatse en bood het getroffen gezin een noodwoning van de gemeente aan. Maar voorlopig kunnen de vijf gezinsleden terecht bij familie en vrienden. De brandweer haalde hun belangrijkste bezittingen nog uit de getroffen woning. De brand is wellicht veroorzaakt door een technisch defect aan een boiler op de bovenverdieping. 

Meest gelezen