Lommel krijgt groener winkelhart: "We breken de verloederde site af"

Lommel is vandaag gestart met de aanleg van een groene doorsteek tussen de Kerkstraat en parking Mudakkers. Op die manier wordt het winkelhart van Lommel een stuk groener want de Kerkstraat is dé winkelstraat in het centrum.

Vandaag werd in de Kerkstraat de eerste spadesteek gegeven voor de groene doorsteek tussen de Kerkstraat en de parking Mudakkers, waar later het project Mudhoven komt.  Langs het wandelpad komen kruiden, planten, hagen en bomen. “We hebben hier gekozen om een verloederde site af te breken en te kiezen voor een nieuwe ontwikkeling met veel bomen in het midden van onze stadskern”, vertelt schepen Joris Mertens (CD&V). “We kiezen voor hoogstammen van de grove den, want dat refereert naar onze bossen. Ook komt er nog de veldesdoorn bij.”

Langs de doorsteek komt ook het grootste bijenhotel van het land en enkele speelelementen voor kinderen. “We gaan gaatjes boren in de houten boomstammen die dan de ideale plaats zijn voor insecten om er hun eitjes te leggen en zich voort te planten”, vertelt Mertens. Daarnaast zal er nog ruimte worden voorzien voor activiteiten of voorzieningen bij evenementen, zoals bijvoorbeeld een foodtruck. 

Het groenproject moet dus zorgen voor een extra beleving en een extra boost voor het stadscentrum. Tegen april zou de groene doorsteek klaar moeten zijn. 

Meest gelezen