Matthias Schoenaerts speelt hoofdrol in internationale tv-reeks "Django"

Acteur Matthias Schoenaerts gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe internationale tv-reeks "Django". Dat melden verschillende Amerikaanse filmwebsites en is bevestigd door zijn management. De reeks is losjes gebaseerd op de westernfilm "Django" uit 1966 van de Italiaanse regisseur Sergio Corbucci.  

De reeks "Django" speelt zich af in de jaren 1860-1870 en wordt geregisseerd door de Italiaanse regisseur Francesca Comencini ("Gomorrah").  Comencini zegt dat ze aangetrokken werd door de sterke vrouwelijke personages en een uitdagende herwaardering van mannelijkheid in het westerngenre. "Het is een universeel verhaal waarin diversiteit en minderheden gevierd worden. Ik ben er zeker van dat "Django" een internationaal publiek zal intrigeren en kunnen boeien." 

De familie van hoofdrolspeler Django (rol van Schoenaerts) is vermoord, maar in spookstad New Babylon, waar vooral verstotelingen wonen,  hoopt hij zijn dochter terug te vinden. 

"De western is een van de populairste genres en "Django" is wereldwijd een van de meest geliefde Italiaanse films", zegt Nicola Maccanico van Sky Italia. "Deze nieuwe serie is een herinterpratie van een cultklassieker die de kijkers een nieuw verhaal zal brengen."  De reeks is een productie van Canal Plus en Sky Studios en de productie zou starten in mei. 

Schoenaerts treedt in de voetsporen van Franco Nero, die de hoofdrol in de originele film speelde en voor wie het het begin van zijn carrière was. "Django" was de inspiratiebron voor zo'n 30-tal onofficiële remakes. 

Matthias Schoenaerts stortte zich tijdens de coronacrisis opnieuw op een oude passie, graffiti. Hij maakte enkele opvallende muurschilderingen in onder meer Antwerpen en Oostende.  Recent was hij op Eén ook nog te zien in "Zuur", een van de kortfilms uit de reeks "Lockdown", die coronaveilig ingeblikt werden op de VRT en die je op VRT NU nog kan herbekijken

Bekijk hier een trailer van de originele film "Django": 

Meest gelezen