Nederlandse politie zoekt overvallers in verdachte bus maar vindt... een illegaal kapsalon

In Den Haag is de politie een verdachte bus binnengevallen omdat de verdachten van een gewapende overval er zich mogelijk verschansten. Al snel bleek dat er in de bus iets heel anders gaande was: de agenten vonden een illegaal kapsalon op wielen.

Iets na 20 uur werd een lokale supermarkt in de Beatrijsstraat in Den Haag overvallen. Vier mannen bedreigden de medewerkers met een steekwapen en een vuurwapen. Ze maakten een geldbedrag buit en sloegen op de vlucht. Dat schrijft het Nederlandse medium Omroep West.

De politie startte een onderzoek. Een paar straten verderop vond ze een verdachte bus, waar de overvallers zich mogelijk schuilhielden. Met getrokken wapens vielen de agenten de bus binnen, omdat de gezochte daders in het bezit waren van een vuurwapen.

Spiegel en kappersstoel

Eenmaal binnen troffen de agenten geen overvallers aan, maar ze deden wel een andere ontdekking. "Al snel bleek het niet om de verdachten van de overval te gaan, maar om een paar mannen die een illegaal kapsalon runden vanuit de bus", aldus de politie. In de bus was een kappersstoel geïnstalleerd en stond een grote spiegel.

De agenten noteerden de namen van de inzittenden en gaf ze door aan de gemeente. Later kon de politie nog drie van de vier verdachten van de overval aanhouden, meldt Omroep West. Een vierde verdachte is nog steeds spoorloos.

Meest gelezen