Themabeeld

Nieuwpoortse jongeren krijgen elk 50 euro om te investeren in vereniging: "Extra stimulans om jongeren weer te laten genieten van sport en spel"

In Nieuwpoort krijgen alle jongeren tot 18 jaar elk 50 euro om te investeren in een vereniging in Nieuwpoort. “Jongeren hadden niets te beleven het voorbije jaar. Daarom wilden wij hen een extra stimulans geven om hen weer te laten genieten van sport en spel in een vereniging", zegt schepen van Jeugd Bert Gunst (CD&V).

Met de 50 euro kunnen de jongeren het lidgeld van hun jeugdbeweging, sportclub of fanfare betalen, maar ook het uniform voor de Chiro bijvoorbeeld. Op deze manier wil Nieuwpoort z'n verenigingen steunen én tegelijk iets doen voor de jeugd, die het niet altijd makkelijk heeft. “Jongeren hadden echt wel niets te beleven het voorbije jaar. Daarom wilden wij hen een extra stimulans geven om opnieuw te genieten van sport en spel in een vereniging. En waar wordt een kind gelukkiger? Dat is in een vereniging”, legt schepen van Jeugd Bert Gunst (CD&V) uit.

 

Meest gelezen