Google Maps

Opluchting in Sint-Oda in Pelt over vaccinatie: “We kunnen opnieuw nadenken over versoepelingen”

Vanaf vandaag begint ook de coronavaccinatie van mensen met een beperking, dat zal gebeuren in de voorziening zelf waar ze verblijven. In dienstencentrum Sint-Oda in Pelt starten ze daar volgende week woensdag mee. 

Bij Sint-Oda in Pelt krijgen ze volgende week woensdag zo'n 700 vaccins: ongeveer 500 voor het zorgpersoneel en ruim 200 voor de bewoners. De vaccins zijn wel enkel voor bewoners die er blijven slapen, niet voor diegenen die er enkel overdag verblijven. Directeur Waut Nickmans: ”Onze zorggebruikers die overnachten in Sint-Oda hebben we op de lijst gezet. Maar mensen die enkel gebruik maken van de dagondersteuning staan er niet op. We vinden dat nog altijd een beetje spijtig, maar we hopen dat als er overschotjes zijn, zoals tijdens de vaccinatie in de rusthuizen, we de 20 mensen die nu niet op de lijst staan toch kunnen vaccineren.”

Bezoekregeling

De vaccinatie in het dienstencentrum is een heel belangrijk moment voor de instelling. “We zitten nog altijd in een fase waarin we beperkingen opleggen voor bezoek, maar ook op het naar huis gaan van de bewoners”, vertelt directeur Waut Nickmans. “Dat begint zwaar te wegen op de families. We hopen dat we door deze vaccinatiecampagne opnieuw kunnen nadenken over versoepelingen, zodat ouders hun kind opnieuw op een regelmatige manier mee naar huis kunnen nemen.”

Meest gelezen