Takashi Hososhima

Politie Knokke-Heist wil komaf maken met patsergedrag op straat: "Zware bolides zorgen al weken voor overlast"

De politiezone Damme/Knokke-Heist wil tegen de paasvakantie een concreet plan klaar hebben om het patsergedrag in de kuststad tegen te gaan. Auto's met veel lawaai en ronkende motoren zorgen er al weken voor overlast en verkeersonveilige situaties. "Met ons nieuw project willen we een lik-op-stukbeleid voeren, dat meer impact heeft op de patsers die hier rondrijden”, legt korpschef Steve Desmet uit.

“We krijgen de laatste maanden regelmatig meldingen binnen over "patsergedragin Knokke-Heist", begint korpschef Steve Desmet. "Zij rijden dan met zware voertuigen die veel lawaai maken, zorgen voor overlast en veroorzaken met hun gedrag verkeersonveilige situaties. Met een nieuw project willen we hier nu actie tegen voeren."

Een van de oorzaken van het probleem is dat Knokke-Heist gekend is voor zijn mooie bolides

Steve Desmet, korpschef politiezone Damme/Knokke-Heist

Volgens de korpschef is het een kunst om de juiste bekeuring en overtreding te vinden, die ook impact heeft op degene die voor het patsergedrag zorgt. "Afhankelijk van de situatie kan je de eenvoudigste werkwijze hanteren: een GAS-boete. Maar die boete is niet navenant. We kunnen natuurlijk ook werken op de verkeerswetgeving. Maar het is tijd dat we met ons nieuw project een lik-op-stukbeleid voeren, dat meer impact heeft op de patsers die hier rondrijden.”

Een geldboete op zich heeft weinig impact

Steve Desmet, korpschef politiezone Damme/Knokke-Heist

De politie hoopt tegen de paasvakantie het projectvoorstel klaar te hebben. “Het patsergedrag doet zich meestal voor wanneer het mooier weer is, want ze komen graag hun auto showen in het straatbeeld. We weten dat het vanaf de paasvakantie altijd ietsje erger is dan ervoor. Daarom is het voor ons de ideale timing om tegen dan ons plan rond te hebben.”

Instagram

Meest gelezen