Skelet gevonden in Lier bij voorbereiding rioleringswerken

In Lier is bij archeologisch onderzoek een skelet gevonden. Dat onderzoek wordt momenteel gedaan met het oog op rioleringswerken en de heraanleg van de straat. Op de plaats waar het gevonden is, was vroeger een klooster. 

Het skelet werd gevonden in de Ros Beiaardstraat. Die krijgt nieuwe rioleringen en wordt daarna heringericht. Daarom is er maandag eerst archeologisch onderzoek begonnen. Waar de straat nu ligt, was vroeger een kloosterdomein.

Klooster van Sion

"Het klooster en de boomgaard erbij waren actief van de 15e tot de 18e eeuw", zegt schepen van openbare ruimte Bert Wollants (N-VA). "Ik was erbij toen het skelet werd blootgelegd en het is duidelijk dat het al een hele tijd onder de grond zit." Het klooster van Sion werd gesticht in 1468, tussen het Kluizekerkhof en de Nete, en werd in 1797 gesloten.

De archeologen vermoeden dat het om een man gaat. "De dienst Onroerend Erfgoed moet nu beslissen of nog verder archeologisch onderzoek nodig is", legt de schepen uit. "De aannemer zal dus maandag wellicht nog niet met de werken voor de riolering kunnen beginnen."

Meest gelezen