Belga Image

Stad Gent zet extra politie in voor eerste zonnige weekend: "Vooral Gras- en Korenlei zijn populair"

Burgemeester van Gent Mathias De Clercq (Open VLD) zal extra politie en gemeenschapswachten inzetten komend weekend. Het belooft mooi lenteweer te worden en dan bestaat de kans dat er veel volk loopt in de Gentse centrumstraten.

Het belooft mooi lenteweer te worden met temperaturen tot 18 graden. Dat nodigt uit tot buiten komen en dus meer mensen op straat. In Gent zal daarom extra toegezien worden dat de coronamaatregelen gevolgd worden. "Zeker plekken zoals de Graslei en de Korenlei zijn populair. Daarom nemen we extra maatregelen vanuit de stad", legt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) uit.

Indien nodig sluiten we de Gras- en de Korenlei af met hekken

Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld)

Extra toezicht

Er zal vooral meer gecontroleerd worden. Extra politie en gemeenschapswachten zullen mensen aanspreken als ze zich niet aan de afstands- of andere regels houden. "Ook LED-schermen op de populaire Gras- en Korenlei, en op de Reep, zullen mensen herinneren aan de coronarichtlijnen", legt de burgemeester uit. "Er zullen, indien nodig, ook hekken geplaatst worden om de Gras -en de Korenlei af te sluiten bij te grote drukte."

Burgemeester De Clercq wil wel benadrukken dat iedereen welkom is in de stad, maar dat niet iedereen naar dezelfde plekjes moet gaan: "Drukke plaatsen moet je vermijden. Onze stad heeft nog andere mooie plaatsen. En blijf vooral heel goed de maatregelen opvolgen. De cijfers gaan de goede kant uit, maar voorzichtigheid blijft het belangrijkste. Zo geraken we het snelste van het virus vanaf. De zomer redden we nu."

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal":

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen