Uitbreiding omstreden asielcentrum in Kalmthout gaat voorlopig niet door

Het omstreden en tijdelijke asielcentrum in Kalmthout krijgt voorlopig geen uitbreiding. Uitbater G4S Care had graag de capaciteit van 40 naar 100 mensen opgetrokken, maar na de gemeente keurt nu ook de provincie Antwerpen het voorstel af.

De gemeente Kalmthout was eerder al tegen de uitbreiding van 40 naar 100 bewoners. Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) vond dat meer inwoners de leefkwaliteit niet ten goede zou komen. Het zou ook te gevaarlijk zijn voor de verkeersveiligheid in de buurt.

Voor een eventuele uitbreiding van het asielcentrum was de bouw van een extra brandtrap nodig. Daar moest G4S Care een vergunning voor aanvragen. De gemeente Kalmthout weigerde die aanvraag en de provincie volgt het plaatselijk bestuur in die beslissing.

Het asielcentrum in Kalmthout is een tijdelijk centrum en staat er sinds november 2020.  Normaal zou het vorige zomer al openen, maar ook toen waren er problemen met vergunningen. Het centrum blijft zeker tot november van dit jaar, een verlenging van een half jaar is mogelijk.

Meest gelezen