Vaccinatiecentra in Antwerpen krijgen eerste 100 vaccins, morgen eerste prikjes

Vandaag krijgen de vaccinatiecentra in de provincie Antwerpen hun eerste vaccins. Morgen en overmorgen gaan de eerste 8 centra open, de rest volgt in de loop van volgende week. Het vaccinatiecentrum in de AED Studios in Lint opent morgen al de deuren. “Als er vaccins zijn, kunnen we van start”, vertelt dokter Jan De Lepeleire, voorzitter van de Eerstelijnszone ZORA.

De eerste vaccins zijn voor hulpverleners zoals dokters, thuisverpleging en apothekers. Maar ook dat is beperkt, want voorlopig heeft elk centrum nog maar 100 vaccins gekregen. Spijtig genoeg een start in mineur, zegt dokter Jan De Lepeleire, voorzitter van het vaccinatiecentrum Eerstelijnszone ZORA in Lint. “We zagen het al een tijdje aankomen. Ook in de ziekenhuizen zie je dat het niet vlot verloopt en dat is heel frustrerend.”

"Uit de naad gewerkt"

De AED Studios in Lint zijn omgebouwd tot een vaccinatiecentrum waar elke dag 1.800 spuitjes kunnen worden gegeven. “Wij hebben ons uit de naad gewerkt om daarmee klaar te zijn en onder zeer grote druk gestaan om alles rond te krijgen. Alles is nu klaar en we hebben vrijdag een try-out gedaan met het volledig circuit die is goed verlopen. Als er vaccins zijn dan kunnen we starten”, aldus dokter De Lepeleire.

Meest gelezen