Vicky en Bart uit Drongen vieren trouwfeest live op regionale radiozender

Vicky Van de Walle en Bart Vanhulle uit Drongen gaan op zaterdag 27 februari trouwen, en het trouwfeest doen ze live op radiozender Radio Tequila in Deinze. Het koppel wil de trouw niet uitstellen, ondanks de coronacrisis. Vicky en Bart zijn al sinds 2019 verloofd en hadden toen al vastgelegd dat 27 februari 2021 hun ultieme trouwdatum zou worden. Want die dag zullen ze precies 3 jaar samen zijn.

Een trouwfeest in tijden van corona stel je uit, of je doet er ineens iets origineels mee. Omdat zaterdag 27 februari de dag is waarop Vicky Van de Walle en Bart Vanhulle 3 jaar geleden een koppel werden, willen ze hun trouw niet uitstellen. Maar door de coronamaatregelen kan het geen trouwfeest worden zoals ze eerst hadden gewild. Daarom trouwen ze live op de regionale radiozender Radio Tequila in Deinze. De 200 genodigden blijven gewoon thuis en kunnen alles live meevolgen.

We hebben héél veel gebrainstormd, en vonden radio het allerbeste medium om onze trouw te delen met anderen

Vicky Van de Walle

Om de hele organisatie gedaan te krijgen, en vooral coronaproof, zijn er heel wat uren over en weer gegaan, getuigt Vicky: "We hebben heel veel gebrainstormd. Hoe gaan we zorgen dat al onze gasten kunnen meevieren en hoe krijgen we de muziek bij de mensen. We vonden radio het allerbeste medium daarvoor." 

Openingsdans in de studio

"We moesten een radiozender vinden die de avond zelf muziek draait. En dan kunnen wij ook nog een woordje zeggen tegen onze gasten", zegt Vicky. Radiozender Radio Tequila zag het idee onmiddellijk zitten, zo blijkt: "Zij waren heel erg enthousiast." Ook de openingsdans zal het koppel live dansen ter plaatse in de studio. "De presentator gaat onze dans filmen en dan sturen we dat door naar al onze gasten via een whatsappgroepje."

Onze gasten krijgen allemaal een verwenbox aan huis geleverd
Vicky Van de Walle

Maar bij een echte trouwpartij hoort naast muziek en het koppel zelf natuurlijk ook een uitvoerige maaltijd. Daar vonden de trouwers ook een oplossing voor: "We wilden onze gasten iets geven dat ze kunnen opeten in de zetel of aan tafel, iets eenvoudigs en vooral zonder dat ze er zelf nog vanalles moeten aan doen of opwarmen. Daarom geven we al onze gasten een verwenbox."

De boxen zijn "knuffelboxen vol lekkers", kunnen we lezen op de trouwuitnodiging, en worden 's middags bij de 200 gasten aan huis geleverd: "Er zal een wijntje bij zijn, een aperitief en ook een mini-bruidstaartje." Je zou denken dat het aperitiefje een lekkere tequila wordt, maar toch niet: "Ik vind dat zelf niet zo lekker. Het wordt een heerlijke cava met vanalles erbij om te knabbelen in de plaats."

Huwelijksspecial met dresscode

De openingsdans wordt "Verover Mij" van Niels Destadsbader. De "huwelijksspecial" is live te volgen vanaf 19.00 uur en zal duren tot middernacht. Er is trouwens ook een dresscode: er wordt gevraagd om mee te feesten als beroemd liefdespaar of liefdesicoon.

(de foto hieronder is van een tijdje geleden)

Vicky Van de Walle en Bart Vanhulle
kasto80

Meest gelezen