Vijf nominaties voor de Confituur Boekhandelsprijs

Vijf "opvallende, verrassende, vernieuwende of verfrissende" boeken maken kans op de literaire prijs van de onafhankelijke Confituur-boekhandels. U kunt als lezer ook meestemmen.  

Voor de zesde keer reiken de 25 onafhankelijke Confituurboekhandels in Vlaanderen een eigen boekenprijs uit. De vijf genomineerde boeken zijn bekend:

  • "De berenrug" – Dimitri Bontenakel : een "donker, spannend en fascinerend historisch boek waarin twee gestrande IJslandvaarders centraal staan".
  • "Bult" – Marieke de Maré: een "bijzondere, poëtische en sfeervolle roman over een groot verlangen gegoten in korte, tot de verbeelding sprekende zinnen."
  • "De ontdekking van Urk" – Matthias M. R. Declercq: een "onderzoeksjournalist pur sang" die op het Nederlandse eiland Urk gaat wonen "weet met non-fictie een breed publiek te boeien."
  • "Trofee" – Gaea Schoeters: een "roman die ons dwingt om pijnlijke vragen te stellen, maar evenzeer een spannende en meeslepende pageturner."
  • "De nieuwe rivier" – Eva Meijer: een "eco-detective gedrenkt in een magisch-realistisch sausje".

De winnaar wordt bekendgemaakt op 24 april. Als lezer kunt u meestemmen in een van de 25 boekhandels.

Vorige winnaars van de Confituur Boekhandelsprijs waren Chris De Stoop met "Dit is mijn hof", Jeroen Olyslaegers met "Wil", Koen Peeters met "De mensengenezer", Peter Verhelst met "Voor het vergeten" en Charlotte Van den Broeck met "Waagstukken". Publieksprijzen waren er voor Lieve Joris en "Terug naar Neerpelt" en voor Femke Vindevogel en "Confituurwijk".

Meest gelezen