Radio 2

Wildspiegels voor de derde keer stukgeslagen in Zemst

Vandalen hebben al voor de derde keer wildspiegels vernield langs de Humbeeksebaan tussen Zemst en Humbeek. Die spiegels reflecteren het licht van naderende auto’s, zodat overstekende dieren worden verwittigd. Ondervoorzitter François Verbruggen van de Wildbeheereenheid Zennevallei wordt er moedeloos van: “Gezocht naar aanwijzingen, maar niets gevonden”. 

De wildspiegels op de Humbeeksebaan vlakbij het Bos van AA zijn een geliefkoosd doelwit voor vandalen. In 2018 werden ze vernield, vorig jaar rond deze tijd ook al en nu zijn weer vier van de vijf houten palen met spiegels stuk. Ondervoorzitter François Verbruggen van de Wildbeheereenheid Zennevallei: “Het is telkens hetzelfde liedje. Ze worden kapotgeslagen door ik veronderstel jonge vandalen. Ik heb ter plaatse gezocht maar heb totaal geen aanwijzingen gevonden. Waarschijnlijk hebben ze gewoon een stevige stok gebruikt. Maar ook die heb ik niet teruggevonden. Ik durf er geen wildcamera op zetten want die gaan ze zeker kapotslaan.”

Geen klacht indienen

De spiegels zijn erg belangrijk voor de bescherming van overstekende dieren. Ze bestaan uit een reflector van kunststof op een houten paal, zodat de dieren gewaarschuwd worden als er een auto of bromfiets komt aangereden.

Klacht indienen bij de politie gaat François deze keer niet doen. “Normaal deed ik dat altijd uit principe maar nu moet ik daarvoor speciaal een afspraak maken. De soep is de kool niet waard, hoewel de vervanging van die spiegels ons ook weer bijna 80 euro zal kosten. Maar van zodra ik ze binnenkrijg ga ik ze herstellen. Hopelijk gaan ze nu wat langer mee.”

Radio 2

Meest gelezen