Sourbron Fotografie +32 495 30 15 02

Woonzorgcentrum uit Aalter mag terug meer bezoekers ontvangen: “Zo blij dat er eindelijk licht is aan het einde van de tunnel“

Het woonzorgcentrum Veilige Have uit Aalter mag versoepelingen doorvoeren. Het centrum kreeg de eerste spuitjes in Oost-Vlaanderen, en mag meer bezoekers ontvangen. “Ik ben vooral blij dat de bewoners eindelijk weer samen kunnen eten“, zegt directrice Nancy Sturtewagen.

Anderhalve maand geleden kregen de bewoners van woonzorgcentrum Veilige Have uit Aalter hun eerste coronavaccin. Ondertussen hebben alle bewoners hun tweede prik gekregen, en mag het centrum dus versoepelen. "Ik ben redelijk aangedaan van het nieuws. We zijn zeer blij dat de bewoners nu wat meer bezoek krijgen. Het doet mij enorm veel plezier dat zij terug gebruik mogen maken van het restaurant. Samen eten zal de eenzaamheid tegengaan, en het sociale contact deels terugbrengen”, zegt directrice Nancy Sturtewagen.

Opluchting voor personeel

De regelgeving rond knuffelcontacten wordt versoepeld en dat is een opluchting volgens Nancy Sturtewagen: “Voornamelijk dat ze hun knuffelcontact mogen wisselen binnen de 14 dagen is belangrijk. Je zal maar vier of acht kinderen hebben waarbij je pas om de maand eens mag wisselen. Dat waren verscheurende keuzes, die nu niet meer moeten gemaakt worden.”

Ook voor het personeel is het heel wat stress die van hun schouders valt. “Bovendien was het ook voor hen sociaal heel moeilijk natuurlijk. Zij moesten alleen pauzeren. Nu gaan ze terug samen één groot team kunnen vormen, maar we blijven voorzichtig, en gaan alle noodzakelijke maatregelen natuurlijk blijven volgen. Ik ben nu al blij en dankbaar dat het licht aan het einde van de tunnel eindelijk in zicht is”, besluit de directrice van het woonzorgcentrum. 

kasto80

Meest gelezen