Radio 2

Overval met kalasjnikovs verijdeld op goudhandelaar in Alsemberg

In Alsemberg is een overval op een geldtransport verijdeld. Vijf zwaarbewapende mannen geraakten in de ondergrondse parking van een groothandelaar in goud. Gelukkig kon de gepantserde wagen op tijd opgemerkt worden, en werd er alarm geslagen. Toen de mannen dat beseften, zijn ze weggevlucht. Hun auto werd later uitgebrand teruggevonden, van de daders ontbreekt elk spoor. 

Dinsdagvoormiddag rond 11 uur reed een wagen van de firma Brink's de ondergrondse garage binnen van groothandelaar Gold Commodities Forex in Alsemberg, een firma in beleggingsgoud, zilver en edelmetalen. Op dat moment probeerde ook een auto met vijf gewapende en gemaskerde mannen de garage binnen te dringen. De vijf bleken andere plannen te hebben, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde: “Op camerabeelden werd gezien hoe vijf verdachten de parking via de toegangspoort wilden binnendringen. Maar al gauw bleken ze oorlogswapens te dragen en sommige zelfs een kalasjnikov.”

Gelukkig kon er snel alarm geslagen worden. Dat hadden de mannen wel door, gaat Blondeau verder. “De mannen namen vervolgens de vlucht waardoor het bij een poging is gebleven. Er is dus ook nooit contact geweest tussen de daders en de slachtoffers.” De vluchtwagen van de verdachte zou intussen al uitgebrand teruggevonden zijn in Waals-Brabant, voorzien van gestolen Franse nummerplaten. Het is de federale gerechtelijke politie Halle-Vilvoorde die het verder onderzoek voert.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat de Alsembergse firma het doelwit is van criminelen. Eind december kwam een man langs die zich uitgaf als een koerier van een pakjesdienst. Die werd duidelijk verwacht want er lag een zending klaar, die werd meegegeven. Daarin zat een verzameling van munten ter waarde van 50.000 euro. De diefstal kwam aan het licht toen een uur later de echte koerier langskwam. Die dader moet dus goed op de hoogte geweest zijn, en is nog altijd niet gevonden. 

Meest gelezen