150 kleuters kunnen niet naar hun klasje na brandstichting

De brandstichting van afgelopen zaterdag in Basisschool De Kinderkoppen in Vilvoorde, heeft gevolgen voor de heropstart van de school. Zo'n 150 kleuters kunnen niet terecht in hun vertrouwde schoolgebouw. Er is te veel rook- en waterschade.

Afgelopen zaterdag brandde een opslagruimte volledig uit in basisschool de Kinderkoppen in Vilvoorde. Een branddeskundige ontdekte dat het om brandstichting gaat. Het parket startte een onderzoek en dat is momenteel nog lopende. Maar door de brand kan de school nu maandag, na de krokusvakantie, niet op een “normale” manier openen. 

Er is heel wat schade aan het schoolgebouw. Een gespecialiseerde firma is ook aan de slag gegaan om de boel op te kuisen. Een aantal gangen liep rook- en waterschade op, en ook in de turnzaal is er heel wat schade. Daardoor worden de turnlessen voorlopig op locatie gegeven. Ook 150 kleuters kunnen niet terecht in hun klasje. Een deel hen wordt opgevangen in het buurthuis, de anderen kunnen terecht in de gebouwen van het domein Drie Fonteinen. 

Meest gelezen