27 feestvierders op Gentse Sint-Pietersplein krijgen boete van 250 euro

Op het Sint-Pietersplein in Gent zijn jongeren gisteravond voor de tweede avond op rij bijeengekomen om een feestje te bouwen. Eergisteren konden alle jongeren ontkomen toen de politie opdaagde, maar gisteren hebben toch 27 jongeren een proces-verbaal gekregen. “We hebben alle begrip dat het moeilijk is, maar volgens het ministerieel besluit is dit verboden”, reageert Politie Gent.

Gisteravond kregen politiediensten in Gent, voor de tweede avond op een rij, een oproep dat jongeren een feestje aan het houden waren op het Sint-Pietersplein. In coronatijden zijn samenscholingen van meer dan 4 mensen verboden. De avond daarvoor geraakten de feestvierders nog op tijd weg. “Eergisteren was het onmogelijk om er 2 à 3 mensen uit te nemen en te identificeren, aangezien iedereen in verschillende richtingen wegliep”, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. 

Boete van 250 euro

Toen jongeren de dag nadien opnieuw samenkwamen op het Sint-Pietersplein, wisten de extra voorziene coronaploegen van de politie wel mensen te identificeren: “Wij hebben ons naar het plein begeven, en hebben daar 27 personen geïdentificeerd en geverbaliseerd. Zij stonden samen en hadden alcohol bij. Waarschijnlijk waren ze een klein feestje aan het bouwen.”

De jongeren moeten nu een boete van 250 euro betalen. De politie benadrukt dat ze het betreurt om te moeten optreden bij dergelijke bijeenkomsten. “We vinden het zeer jammer dat dit opnieuw gebeurt. We hebben alle begrip dat het moeilijk is voor de jongeren, maar volgens het ministerieel besluit zijn deze bijeenkomsten verboden”, aldus Politie Gent. 

kasto80

Meest gelezen