Antwerpse groep 4Tact lanceert nummer "Geft ons een spuitje": "Mensen aanmoedigen om zich te laten vaccineren" 

De groep 4Tact uit Antwerpen lanceert hun nieuwe nummer "geft ons een spuitje". Daarmee willen ze iedereen aanmoedigen om zich te laten vaccineren. In mei vorig jaar kondigde de groep nog een "De Strangers Tribjoet Show" aan, waarmee ze een eerbetoon wilden brengen aan hun Antwerpse helden De Strangers. "Door corona waren onze shows afgelast, dus hebben we een liedje gemaakt", vertelt zanger Johan Van Mechelen in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

"We willen dat iedereen zich laat vaccineren, zodat we zo snel mogelijk onze "Tribjoet Show" kunnen heropstarten", vertelt Van Mechelen. 

4Tact lanceerde in mei 2020 nog "De Strangers Tribjoet Show" als hommage aan de Antwerpse groep De Strangers. "We hebben 2 shows kunnen geven. De rest hebben we moeten annuleren door corona", klinkt het. "Maar we wilden niet bij de pakken blijven zitten en we hebben dan maar een nummer geschreven."

Gebaseerd op bestaand lied

Het nummer is net zoals de nummers van De Strangers gebaseerd op een bestaand lied. "We hebben een Antwerpse tekst verzonnen op de hit "Dreadlock Holiday" van 10cc", zegt Van Mechelen. "Het is een melodietje dat echt blijft hangen." 

De zangers lanceerden het nummer met videoclip op hun Facebookpagina. "We hebben al 40.000 views behaald op 1 dag. We zijn heel blij met de views die we gekregen hebben en hopen dat de video zich nog verder verspreidt", zegt Van Mechelen. 

Meest gelezen