Buitenschoolse activiteiten halen het einde van de krokusvakantie niet in Kortenberg door uitbraak in basisschool

In Kortenberg worden alle buitenschoolse activiteiten onmiddellijk geschrapt tot en met zondag, nadat er vier leerkrachten en acht leerlingen positief getest hebben op corona in basisschool De Regenboog. De school zal ook maandag nog gesloten blijven.

"We hebben met de crisiscel beslist dat er een clusteronderzoek nodig is, dat wil zeggen dat we de hele school gaan screenen. Van leerlingen, leerkrachten, poets- tot administratief personeel", zegt burgemeester Alexandra Thienpont van Kortenberg (CD&V). "Zo kunnen we het aantal besmettingen in kaart brengen met als doel een zicht te krijgen op wanneer we de school zo snel mogelijk terug op een veilige manier kunnen openen." 

Het gaat om een achttal leerlingen en vier leerkrachten die besmet zijn: "We zijn toch wat ongerust, omdat de besmettingen niet allemaal uit dezelfde klas komen, maar uit verschillende klassen. En daarom durven we toch wel spreken over een uitbraak."

Buitenschoolse activiteiten Kortenberg geschrapt

Met de krokusvakantie zijn er heel wat kinderen die een stage volgen of in de kinderopvang zitten, en dat zorgt voor problemen: "We hebben beslist om alle activiteiten te schrappen tot zondag, om verdere besmettingen te voorkomen" gaat Thienpont verder. "Zaterdag wordt het clusteronderzoek uitgevoerd in de sporthal van Erps-Kwerps, en zondag zullen we dan de resultaten evalueren, om te kijken welke verdere stappen volgende week nog nodig zijn."

De school zal maandag professioneel gedesinfecteerd worden alvorens ze weer opengaat. Afhankelijk van de resultaten zal zondag beslist worden of de school langer dicht blijft of niet.

Meest gelezen