Minipraalwagens en poppetjes in kostuum: carnaval Ninove livestreamt zondag "De greute miniatuurstoet"

De Ninoofse carnavalsgroep Enkaavee organiseert zondag een miniatuurstoet, die op een livestream te zien zal zijn. 22 carnavalsgroepen nemen deel aan de stoet en hebben, net zoals bij een echte stoet, een praalwagen gemaakt. Een kleiner exemplaar weliswaar, maar ook met lichteffecten, muziek en poppetjes in kostuum. "Alles gebeurt coronaproof, iedereen kan thuis in eigen bubbel een minicarnavalsfeestje houden, terwijl ze naar de livestream kijken”, zegt Gerrit Wyns van Enkaavee. 

Door corona gaan veel evenementen niet door. Maar de Ninoofse carnavalsgroep Enkaavee kwam met een creatief alternatief op de proppen: een virtuele stoet.  “22 carnavalsgroepen hebben zich ingeschreven voor de livestream. Net zoals bij de echte stoet hebben we lotjes getrokken om de volgorde van de praalwagens te bepalen", weet Gerrit Wyns van Enkaavee. "De wagens mogen trouwens maar 1,5 meter lang zijn, 80 centimeter hoog en 70 centimeter breed."

Het resultaat is verbluffend, ik krijg er kippenvel van

Organisator Gerrit Wyns

Wyns is heel trots op de deelnemende carnavalsgroepen. “Het is fantastisch om te zien hoe creatief de carnavalisten zijn geweest. Ik heb al een aantal praalwagens gezien. Het resultaat is verbluffend, ik krijg er kippenvel van. Het zijn niet enkel wagens die gemaakt zijn, maar ook kleine poppetjes, die zelfs een expressie op hun gezicht hebben.” De deelnemers hebben alles uit de kast gehaald volgens hem, zo zijn er zelfs lichtjes op de praalwagens.

(Lees verder onder de foto)

De carnavalsgroepen kunnen ook in de prijzen vallen. “We gaan awards uitdelen. De mooiste kostuums, de best verlichte wagen, noem maar op. Iedereen die deelneemt en moeite heeft gedaan, zal een award kunnen winnen.”

Waardig alternatief

"We zijn momenteel bezig met de laatste voorbereidingen voor de livestream, want de virtuele route vergt veel werk", vertelt Wyns. "We hebben bepaalde straten van Ninove nagemaakt, zoals de Koepoort, waarlangs de praalwagens zullen passeren. Op die manier willen we zondag een waardig alternatief bieden voor carnaval. Want geen carnaval vieren, was voor ons geen optie. Dus, ondanks corona, wordt carnaval toch een feest. Een virtueel feest", besluit Wyns.

De virtuele carnavalsstoet rijdt zondag uit om 14 uur. Je kan de livestream volgen op de website van carnavalsgroep Enkaavee

kasto80

Meest gelezen