Radio 2

Cel Vermiste Personen zoekt met sonarboot op Spuikom in Oostende naar vermiste man

In de Spuikom in Oostende zocht de Cel Vermiste Personen sinds vrijdagmorgen met een sonarboot naar het lichaam van Jimmy Vanhoucke (39). De zoekactie werd intussen gestaakt, zonder resultaat. De man werd voor het laatst gezien op 23 januari. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

De Cel Vermiste Personen heeft vrijdagmorgen op de Spuikom in Oostende met een sonarboot gezocoht naar de 39-jarige Jimmy Vanhoucke, die al sinds 23 januari vermist is. Daarvoor kregen ze hulp van het Technisch Steunteam (TST) van de scheepvaartpolitie en de duikers van de civiele bescherming. De sonarboot zocht op de bodem van de Spuikom naar het lichaam van de man. 

Overlijden niet zeker

Het is niet zeker of de man overleden zou zijn, maar de Cel Vermiste Personen houdt alle opties open. Mocht hij effectief in de Spuikom terechtgekomen zijn en overleden zijn, is de kans groot dat zijn lichaam nog op de bodem ligt. De koude temperaturen van afgelopen weken zouden ervoor zorgen dat het lichaam nog niet of amper in staat van ontbinding zou zijn, waardoor het ook niet komt bovendrijven. Daarom scande de sonarboot de bodem van de Spuikom, in de buurt van de oevers.

De zoekactie werd intussen gestaakt, zonder resultaat. De brandweer zocht eerder al met een bootje op de Spuikom en ook dinsdag werd een helikopter ingezet om over de Spuikom, de duinen en het Vicognebos te vliegen. 

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen