Eerste vaccinatiecentra in provincie Antwerpen open: "Ik voel me veel veiliger nu"

In de provincie Antwerpen openen de eerste 5 vaccinatiecentra hun deuren. Het gaat om het centrum in Westerlo, Geel, Lint, Mechelen en Putte. Deze week worden er per centrum zo'n 100 zorgverleners ingeënt. "Voorlopig verloopt alles heel vlot", zegt centrummanager Putte, maar ook de bekende Romeo, Chris Van Tongelen.

Vorige week ging het nog om een test in onder meer het vaccinatiecentrum van Putte, maar vandaag worden effectief de eerste vaccins toegediend. "We hebben vandaag 60 mensen ingeënt", vertelt Chris Van Tongelen. Dat lijkt verschrikkelijk weinig, maar als je weet dat er maar 100 vaccins zijn voorzien voor de hele week, is dat toch al heel wat."

Volgens Van Tongelen loopt alles voorlopig heel vlot: "Tot nu toe zijn we nog geen moeilijkheden tegengekomen. Maar als het tempo opgedreven wordt naar 1000 mensen per dag, zullen er misschien hier en daar nog dingen verbeterd moeten worden."

Nekkerhal in Mechelen

Ook in de Nekkerhal in Mechelen werden 100 zorgverleners uitgenodigd voor het vaccin. Verpleegster Anissa Touzani is daar heel blij mee. "Hier hebben we een heel jaar naar uitgekeken", vertelt ze. "We zijn vooral blij dat we onze patiënten nu niet meer kunnen besmetten."

Na de vaccinatie moet je 15 minuten wachten. Bij ernstige bijwerkingen, krijg je meteen de juiste mediactie

Anissa Touzani, verpleegster

De procedure duurt ongeveer 45 minuten en verloopt erg strikt. "Ik werd goed begeleid. Nadat we het vaccin krijgen, moeten we ongeveer 15 minuten blijven wachten", zegt Touzani. "Als er dan bijwerkingen zijn, krijgen we onmiddellijke medicatie."

Vaccinatiecentrum GC Klein Boom

In Klein Boom kreeg ook studente geneeskunde Lise haar eerste prik. "Ik werk in een triagepost en ben dus het aanspreekpunt voor alle patiënten. Ik voel me veel veiliger nu ik het vaccin heb gekregen", klinkt het. 

Ik voel me veel veiliger nu ik het vaccin heb gekregen

Lise, studente geneeskunde en werkneemster in een triagepost

De andere centra in de provincie Antwerpen openen de komende dagen. Meer info over waar en wanneer het vaccinatiecentrum in jouw buurt open gaat, vind je op de website van Radio 2

Meest gelezen