Eerste vaccinaties in Peer zijn een feit: "Euforisch en blij"

Vandaag worden de eerste vaccins gezet in de vaccinatiecentra van Hasselt, Lommel en Peer.  Het zorgpersoneel krijgt daar zijn eerste coronaprik. Al de andere Limburgse vaccinatiecentra starten volgende week. 

"Vandaag starten we met de eerste vaccinaties," zegt coördinator Maarten Mulkers. "Het is het eerste moment dat het mogelijk is omdat de software nu in orde is. Maar we zijn heel blij dat we de vaccins kunnen toedienen aan het zorgpersoneel."

Eveline Beliën uit Peer is zelfstandig verpleegkundige en kreeg als eerste haar spuitje: "In het begin zag ik er tegenop omdat ik twijfels had, maar nu ben ik helemaal bijgedraaid en ben blij en euforisch dat ik de vaccinatie gekregen heb."

Dit geeft me een veilig gevoel
Marjon Veenstra

Marjon Veenstra uit Peer kreeg ook een prikje en komt ook helpen vaccineren in Peer: "Het vaccin is beroepsmatig toch belangrijk om te krijgen, want we komen in contact met mensen die een verminderd immuunsysteem hebben. Dat geeft me toch een veiliger gevoel. En ik denk dat het ook voor heel het land belangrijk is dat we ons allemaal laten vaccineren."

Meest gelezen