AFP

Elise Mertens uit Hamont-Achel wint dubbelspel op de Australian Open, buurtbewoners trots op hun Elise

Elise Mertens en Aryna Sabalenka staan nu op nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. Het is hun tweede grandslamtitel. In 2019 wonnen ze samen de US Open. De inwoners uit Hamont-Achel hebben alleen maar lovende woorden voor hun Elise. “Ze werkt zo hard, we zien haar vaak lopen”, zegt een buurtbewoonster. “Ze heeft het echt verdiend.”

In de straten van Hamont-Achel wordt de overwinning van Elise Mertens en Aryna Sabalenka op de Australian Open druk besproken. Het duo staat nu op nummer 1 van de wereld en daar zijn de inwoners duidelijk trots op. “Ze werkt zo hard, we zien haar vaak lopen”, zegt een buurtbewoonster. “Ze heeft het echt verdiend.”

In de  finale was het duo te sterk voor het Tsjechische duo Krejcikova-Siniakova. Het is hun tweede grandslamtitel. In 2019 wonnen ze samen de US Open. De inwoners uit Hamont-Achel hebben het dan ook over “een tweede Kim Clijsters.” En iedereen is het er over eens dat Elise vooral een sympathieke meid is. 

op het moment dat de matchbal valt, vloeien de tranen 

Liliane Barbé, mama van Elise Mertens

Voor de mama van Elise, Liliane Barbé, kan de dag niet meer stuk. “Ik had de wekker gezet vanmorgen vroeg, maar dat was niet nodig, ik was ruim op tijd wakker”, lacht ze. “Over het algemeen blijf ik rustig maar op het moment dat de matchbal valt, vloeien de tranen en mis ik het enorm om haar eens goed vast te pakken. Vlak na de persconferentie hebben we haar even aan de lijn gehad en het is duidelijk hoe ze geniet van het moment.”

Liliane beschrijft Elise en Aryna als een dreamteam. “Ze zijn een perfect team in het tennis maar ook buiten de sport kunnen de twee goed met mekaar opschieten”, vertelt ze. 

Afscheid

Nochtans was het niet eenvoudig om aan het dubbelspel te beginnen. Pas nadat Mertens geen dubbelpartner gevonden had voor de Australian Open stemde Sabalenka alsnog in om te dubbelen in Melbourne. 

De toekomst voor het duo is onzeker na de beslissing van Sabalenka om minder te gaan dubbelen. Als ze er effectief mee ophoudt, was de Australian Open alvast een afscheid in schoonheid.

Meest gelezen