Radio 2

Flanders Expo gaat als eerste Oost-Vlaamse vaccinatiecentrum van start: "De eerste vaccins zijn voor de gezondheidswerkers"

In evenementenhal Flanders Expo krijgen straks de allereerste Oost-Vlamingen een spuitje in een vaccinatiecentrum. De eerste vaccins zijn voorzien voor gezondheidswerkers. "De voorbereiding ging al goed. We hebben er vertrouwen in dat alles vlot zal verlopen", klinkt het.

In Flanders Expo in Gent gaat deze middag het allereerste vaccinatiecentrum van Oost-Vlaanderen open. In evenementenhal 2 zullen zo’n 300 mensen vandaag hun eerste coronaspuitje krijgen. "Dat is nog een kleine groep. We hebben niet meer vaccins gekregen voor deze week. De eerste vaccins zijn voorzien voor eerstelijnsmedewerkers. Denk dan aan gezondheidswerkers zoals thuisverpleegkundigen, maar bijvoorbeeld ook tandartsen", zegt Michiel Van Lysebetten, coördinator van het centrum.

Enkel de mensen met een uitnodiging zijn welkom

Michiel Van Lysebetten, coördinator van het vaccinatiecentrum

Er worden enkel mensen toegelaten die opgeroepen zijn door het vaccinatiecentrum. “Het is zo dat enkel de mensen die een uitnodiging hebben gekregen, hier welkom zijn. Zij hebben zich kunnen inboeken voor een specifiek tijdstip en zij kunnen zich vandaag aanmelden. Daarna zullen ze heel het proces doorlopen.”

Van Lysebetten verwacht weinig problemen: “Vandaag zullen er een 20-tal mensen werken. Dat is een mix van vrijwilligers en beroepskrachten. We hebben die mensen zo goed mogelijk opgeleid. Op basis van onze dry-run hebben we een aantal zaken bijgestuurd, maar de voorbereiding verliep goed. We hebben er vertrouwen in dat alles vlot zal verlopen.” 

Primeur voor Oost-Vlaanderen

Dat het vaccinatiecentrum van Flanders Expo als eerste opengaat in Oost-Vlaanderen, vindt de coördinator niet uitzonderlijk. “Dat wij dit kunnen doen, ligt niet aan de traagheid van mijn collega’s, maar eerder aan het feit dat er problemen waren met de uitnodigingsystemen. Daarnaast speelt ook mee dat wij een groot en goed bemand centrum zijn.”

Van Lysebetten kijkt hoopvol uit naar de komende weken: “Het is vandaag de eerste dag van nog veel dagen die gaan volgen. Samen met een heel team willen we alleszins een succes maken van dit vaccinatiecentrum.”

kasto80

Meest gelezen