2019 Taylor Hill

Amerikaanse media: "Kim Kardashian vraagt scheiding van Kanye West aan"

De Amerikaanse showbizzster Kim Kardashian heeft volgens verschillende Amerikaanse media de echtscheiding aangevraagd van haar man Kanye West. Het koppel is bijna zeven jaar geleden getrouwd en heeft vier kinderen.

Kim Kardashian (40) heeft officieel de scheiding van haar man Kanye West (43) aangevraagd. Na bijna zeven jaar gaat het stel op een "vriendschappelijke" manier uit elkaar, melden Amerikaanse media TMZ en Variety.

Kardashian heeft in haar aanvraag onder meer gezet dat ze samen met West voor hun vier kinderen wil zorgen. Volgens Amerikaanse media zou West het met dat voorstel eens zijn. Het stel zou dus volledig openstaan voor het samen opvoeden van de kinderen. De realityster heeft scheidingsadvocaat Laura Wasser ingehuurd om de scheiding te regelen.

In januari werd bekend dat Kim en Kanye hadden besloten uit elkaar te gaan. Kim zou een punt achter het huwelijk willen zetten, omdat ze volgens bronnen "niet meer weet wat ze nog zou kunnen doen om de boel te redden". Zo zou ze erop aangedrongen hebben om haar man in therapie te krijgen vanwege zijn geestelijke gesteldheid, maar hij verzette zich daartegen.

Bekijk hier een video van het koppel door de jaren heen en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Een van de meest succesvolle showbizzkoppels in de VS

Kim Kardashian en Kanye West zijn allebei bijzonder succesvol in de Amerikaanse showbizz. Kanye West is een van de meest invloedrijke hiphopartiesten van de voorbije twintig jaar. Hij verkocht miljoenen albums en heeft ook veel succes als modeontwerper.

Kim Kardashian werd een beroemdheid toen ze in 2007 veel succes kreeg in de realityserie "Keeping up with the Kardashians". Het 21e en laatste seizoen van die serie wordt volgend jaar uitgezonden. Daarnaast heeft ze een fortuin verdiend als uithangbord voor verschillende (luxe)merken en als onderneemster.

Kanye West en Kim Kardashian kregen hun eerste dochter North in 2013. Het jaar daarop trouwden ze. Er volgden nog drie kinderen: Saint, Chicago en Psalm.

Meest gelezen