Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Komende dagen flirt de winter met de prille lente: minstens 17 graden in ons land

De dagen worden zichtbaar langer en straks ook voelbaar zachter. Na de periode van vrieskou lijkt het vizier van de thermometer niet meer gericht op de winter, maar op de lente. Er komen prachtige dagen aan met temperaturen die oplopen tot ruim 17°C. 

Na de ochtend wordt het vrijdag vrij zacht met afwisselend zon en wolkenvelden. Op de Ardense hoogvlakten klimt het kwik tot 7 graden, in Vlaanderen tot 12 graden. Dat meldt het KMI.

De nacht van vrijdag op zaterdag wordt licht tot gedeeltelijk bewolkt met minima tussen 3 graden in de Ardennen en 8 graden in het westen van het land.

Zaterdag wordt het droog met zon en hoge sluierwolken. Het is zeer zacht bij maxima van 11 graden in de Hoge Ardennen en tot 16 graden in Vlaanderen.

Zondag is het zonnig met enkele hoge wolkenvelden. Het blijft zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 12 tot 17 graden. Maandag wordt het vrij zonnig met soms wolkenvelden, vooral in de namiddag. Het is aanhoudend droog met lokale maxima tot 17 of 18 graden.

Bekijk hieronder het meest recente weerbericht

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen