Politie Lier start met strenge leibandcontroles

De lokale politie van Lier gaat vanaf vandaag streng controleren of honden aan de leiband gehouden worden. Hondeneigenaars die dat niet doen, krijgen een GAS-boete. Die kan oplopen tot 350 euro. 

De laatste tijd krijgt de politie meer meldingen van loslopende honden. Dat is niet zoals het hoort, zegt Magali Derboven van de lokale politie Lier: "Het kan bedreigend overkomen, een dier kan altijd onverwacht reageren. Lier is geen heel grote stad en op sommige momenten zijn er veel mensen tegelijk aan het wandelen op de wandelpaden. Dan is het toch belangrijk om de hond aangelijnd te houden."

Door honden aan de leiband te houden, wordt er ook vermeden dat de natuur een hondentoilet wordt.

Magali Derboven, lokale politie Lier

Ook voor de natuur is dat van belang: "De natuur is kwetsbaar en  zeldzame planten kunnen sterven als een hond hierover loopt. Er zijn ook weidevogels die op grond broeden, en door honden verjaagd kunnen worden. Honden zullen door hun jachtinstinct ook reeën, konijnen en grazend vee achterna gaan. Door honden aan de leiband te houden, wordt er ook vermeden dat de natuur een hondentoilet wordt." 

Meest gelezen