Luierfabrikant Ontex uit Eeklo verkoopt binnenkort slimme luiers:  “Zorgverleners zijn erg tevreden”

Luierfabrikant Ontex uit Eeklo, met hoofdzetel in Aalst, gaat tegen de zomer slimme luiers op de markt brengen voor mensen in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Die luiers geven via een sensor een seintje aan de zorgverleners als het tijd is om ververst te worden. Ook zullen de lekken tot de helft minder zichtbaar zijn. Zo wil het bedrijf dat zorgverleners meer tijd hebben voor andere zorgtaken. “We kregen van zorgverleners veel vraag naar oplossingen hiervoor”, zegt Maarten Verbanck van Ontex. 

Al meer dan 40 jaar werkt Ontex samen met woonzorgcentra op het vlak van incontinentiemateriaal. Het bedrijf kreeg veel vragen van zorgverleners om een oplossing te bedenken voor het tijdrovende verversen terwijl het niet altijd nodig is. Daarom gaat Ontex nu slimme luiers maken waardoor zorgverleners hun tijd efficiënter kunnen verdelen over de verschillende zorgtaken in ziekenhuizen en woonzorgcentra. 

Zorgverleners zijn er heel tevreden mee, daarom gaan we verder met dit project
Maarten Verbanck woordvoerder

Een app op de smartphone helpt mee

De slimme luiers zien er anders uit dan de gewone. “Ze hebben een geprint patroon, en zijn gemaakt met een huidvriendelijk materiaal. Daarin zit een kleinse sensor, die uiteindelijk informatie doorgeeft aan de app. Zo kan de zorgverlener via de smartphone zien wanneer de luier vol is”, vertelt Maarten Verbanck van Ontex. Het bedrijf kreeg ook veel positieve reacties. “Zorgverleners zijn er heel tevreden mee, daarom gaan we verder met dit project.” 

Niet goedkoop

De digitale luiers zullen duurder zijn dan de gewone exemplaren. Maar volgens Ontex hebben ze dan ook veel meer voordelen voor de zorgverleners in de ziekenhuizen en de woonzorgcentra. Ontex heeft in onder meer vestigingen in Aalst en Eeklo. 

kasto80

Meest gelezen