Met de zaklamp door het Modemuseum van Hasselt: "Het was een beetje eng"

Het Modemuseum in Hasselt heeft vannacht nog eens de deuren opengezet voor de Nacht van het Museum. Gezinnen met kinderen mogen dan op ontdekking in het donker in het museum, met alleen een zaklamp als hulpmiddel.

De Nacht van het Museum is vooral bedoeld voor gezinnen. Die kunnen dan met een zaklamp door het museum dwalen en zo de expo Dress Code ontdekken. Dress Code is een tentoonstelling met kledingstukken uit de collectie van het museum zelf, die je aan de hand van 5 codes kan ontdekken. "Je moet met je zaklamp details van kledingstukken gaan zoeken", zegt één van de kinderen in het museum. "Het was best wel eng, maar na een tijdje werd je dat gewoon."

Ik vond het spannend om zo met die zaklamp door het museum te lopen
Bezoeker

"Ik vond het vooral heel spannend, want als je iets gemist had, dan kon je het ook niet meer goed zien", zei een ander meisje.

De Nacht van het Museum was een succes: "Deze editie was meteen volzet", zegt verantwoordelijke Kathleen Puzio. "De kinderen hadden er echt zin in om met een zaklamp op zoek te gaan naar leuke en speciale kledingstukken."

Meest gelezen