Betty Matthysen

NMBS zet extra treinen stand-by tijdens eerste lenteweekend met mogelijke drukte richting kust

De NMBS zet dit weekend 10 extra treinen stand-by richting de kust. Door het eerste lenteweer wordt dit weekend veel volk aan de kust verwacht. Ook de politie zet extra agenten in om de drukte onder controle te houden. 

Dit weekend wordt het eerste lenteweer voorspeld, met temperaturen die kunnen oplopen tot 15 graden. Daarom legt de NMBS dit weekend 10 extra treinen in richting de kust. "We volgen de situatie en de drukte op de voet op", vertelt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS. "Daarom hebben we zowel voor zaterdag als voor zondag 10 bijkomende treinen stand-by staan, die snel kunnen uitrijden. Daarnaast werken we ook samen met de lokale politie aan de kust, die ons onder meer op de hoogte zullen houden van het aantal reizigers dat op weg is naar de kust. Ook het treinpersoneel in de stations zal erop toezien dat de reizigers met mondjesmaat worden toegelaten op de perrons en op de treinen, mocht het toch te druk worden."

Extra agenten

Ook de federale politie zal dit weekend stand-by zijn om in te grijpen waar nodig. Al hebben ze ook andere taken. "Er zijn ook extra politieagenten opgeroepen om grenscontroles te houden", zegt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé. "Daarnaast is er ook een grote actie rond transmigranten voorzien. Dus we gaan moeten kijken waar we de overige mensen kunnen inzetten, maar ze zijn alleszins voorzien."

Tommelein niet akkoord met extra treinen

Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, vindt het niet kunnen dat de NMBS dit weekend extra treinen inzet naar de kust. Hij is bang dat het daardoor té druk gaat worden. Ook dat de beslissing gevallen is zonder overleg met de gouverneur en de andere burgemeester, valt niet in goed aarde bij Tommelein. "Ik stel vast dat de NMBS een staat binnen een staat is en dat niemand daar iets aan te vertellen heeft. We vragen aan de mensen om een heleboel regels na te leven, maar blijkbaar mag de NMBS alles blijven doen. Zelfs liegen, als ze zeggen dat er overleg is gepleegd. Dat kan, wat mij betreft, niet meer. Het wordt tijd dat de minister daar zijn verantwoordelijkheid neemt", besluit de burgemeester.

Wie dit weekend toch een uitstap naar de kust plant, checkt best op voorhand even de druktebarometer op dekust.be

Meest gelezen