Foto: Belga

Politie Kalmthout controleert op vakantiegangers die terugkeren: extra ploegen aan de grens

In Kalmthout zet de politie dit weekend extra ploegen in om te controleren op mensen die terugkeren van vakantie. Mobiele teams zullen op kleinere wegen en op grote invalswegen nakijken of iedereen het verbod op reizen goed heeft nageleefd. 

De krokusvakantie is bijna gedaan en de politie in de grensgemeenten verwacht wel wat terugkeerders uit het buitenland. In Kalmthout zet de politie extra ploegen in om daarop te controleren. "Dit weekend zullen extra ploegen aan de grens controleren of er mensen terugkomen van vakantie", zegt Patrick De Smet van politiezone Grens. 

De politie vermoedt dat een aantal mensen het verbod op reizen niet gevolgd hebben en dat zij ons land terug zullen inrijden via het noorden van Antwerpen. Er worden daarom mobiele teams ingezet die snel van locatie kunnen veranderen en zowel op kleine wegen als grote invalswegen zullen controleren. 

Daarnaast zullen extra ploegen ook nagaan of alle coronamaatregelen worden nageleefd. Dat gebeurde vorig weekend ook al, toen er nog veel geschaatst werd op de vennen van de Kalmthoutse Heide. Nu stijgen de temperaturen en verwacht de politie veel wandelaars die komen genieten van het goede weer. 

Meest gelezen