Rode Kruis

Rode Kruis vraagt Kortrijkse studenten om bloed te geven: "Door thuiswerk lopen we veel bloeddonaties mis"

Het Rode Kruis-Vlaanderen roept Kortrijkse studenten op om bloed te geven tijdens hun actie Bloedserieus. Door de coronacrisis werken veel mensen van thuis uit, waardoor bloeddonaties op het werk niet kunnen doorgaan. Daarom rekent het Rode Kruis nu op de studenten van hogeschool VIVES en Kulak in Kortrijk om de bloedvoorraad op peil te houden. "Ook in coronatijden zijn bloedinzamelingen écht nodig", legt Nena Testelmans van het Rode Kruis uit.

Het Rode Kruis-Vlaanderen rekent op zo'n 300 studenten van hogeschool VIVES en universiteit KULAK in Kortrijk om volgende week bloed te komen geven op de campus tijdens de jaarlijkse bloedinzamelcampagne "Bloedserieus". De bloeddonaties zijn nodig om de bloedvoorraad op peil te kunnen houden en de ziekenhuizen te kunnen voorzien van voldoende bloedproducten. "Studenten spelen hierin een belangrijke rol", zegt Nena Testelmans van het Rode Kruis. “Doordoor heel wat mensen thuiswerken, vallen de bloedinzamelingen op de bedrijven weg en lopen we hierdoor ook een groot aantal  bloeddonaties mis. Daarom rekenen we extra op de opkomst van studenten naar Bloedserieus." 

Ook in coronatijden zijn bloedinzamelingen nodig, omdat er nog altijd patiënten in het ziekenhuis liggen die bloed nodig hebben

Nena Testelmans, woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen

Studenten die langskomen om bloed te geven, gaan niet met lege handen naar huis. “Ze krijgen een goodiebag, gevuld met lekkere drankjes en snacks, om hun suiker- en vochtspiegel opnieuw op peil te krijgen na de donatie”, zegt Testelmans nog. De bloedinzamelingen gaan door in een veilige omgeving, waarbij alle coronamaatregelen strikt worden nageleefd. Wie bloed wil geven, moet dus op voorhand een afspraak maken.

Op 23 en 24 februari vat Bloedserieus post op Hogeschool VIVES (Kortrijk Forum – Doorniksesteenweg 145) tussen 11u30 en 17u. Op 25 februari volgt campus Kulak (Gemeenschappelijke ruimte Spoelberg) van 12u30 tot 17u. Meer informatie en reserveren kan via bloedserieus.be

Meest gelezen