Gettyimages

Supermarkten bereiden zich voor op BBQ-weer: "Strooizout maakt hier plaats voor houtskool"

De supermarkten bereiden zich voor op enkele drukke dagen, want dit weekend wordt het BBQ-weer. Ook in Kapellen voorziet supermarktuitbaatster en actrice Kim Van Oncen volop alle BBQ-benodigdheden. "Wij zijn helemaal voorbereid! Vannacht heeft onze slager nog alle worstjes klaargemaakt", vertelt ze in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Vorige week bleven de temperaturen nog onder nul, maar dit weekend wordt het plots heel wat warmer. Traditiegetrouw haalt de Vlaming dan weer de barbecue boven, en daar bereiden de supermarkten zich ook op voor. In Kapellen is supermarktuitbaatster en actrice Kim Van Oncen klaar voor de drukte.

Vannacht heeft onze beenhouwer nog alle worstjes klaargemaakt

Kim Van Oncen, supermarktuitbaatster en actrice

"Het strooizout heeft hier plaatsgemaakt voor zakken houtskool", lacht Van Oncen. "Iedereen is altijd heel blij met de eerste zonnestralen en de mensen beginnen ook te barbecueën vanaf dat het kan. Wij zijn dus helemaal voorbereid!"

Ook de slagers maken zich volop klaar om BBQ-vlees te verkopen. "We hebben gisteren nog gebeld met onze beenhouwer. Hij heeft vannacht nog alle worstjes klaargemaakt", zegt Van Oncen. 

Van de supermarkt naar de opnameset

Voorlopig zorgt Van Oncen er dus voor dat Kapellenaars naar hartenlust kunnen barbecueën, maar weldra ruilt ze die job weer tijdelijk in voor de opnames van Dertigers. "Het derde seizoen heeft door corona wat vertraging opgelopen, maar er wordt heel hard gewerkt om het zo snel mogelijk op jullie scherm te krijgen. En binnenkort starten de opnames al van seizoen 4!" 

Meest gelezen