Wilde achtervolging in Merksem eindigt in crash

In Merksem heeft de politie gisterenavond een wagen achtervolgd die wegvluchtte van een controle. De achtervolging eindigde in een crash, waarop de bestuurder en passagier te voet hun vlucht verder zetten. De 21-jarige bestuurder reed rond zonder rijbewijs en was onder invloed van cannabis.

Ter hoogte van de Ten Eekhovenlaan wilde een mobiele patrouille gisterenavond een wagen controleren waarvan de eigenaar gekend staat bij het gerecht. Daarop vluchtte de bestuurder weg en zette de politie de achtervolging in. 

De vluchtende wagen reed door het rode licht de Bisschoppenhoflaan op, waarna hij verder reed richting de Bredabaan. Daar raakte hij een andere wagen met een moeder en een kind, die gelukkig ongedeerd bleven. De bestuurder vluchtte aan hoge snelheden verder, onder meer over het voetpad en het fietspad, met de lichten van de wagen gedoofd. 

Uiteindelijk botste de wagen op een rondpunt in de Terlindenhofstraat. Twee inzittenden vluchtten nog te voet verder, maar de politie kon hen toch vatten. De bestuurder zat verstopt onder een geparkeerde bestelwagen. 

Het ging om een 21-jarige man die onder invloed van cannabis en zonder rijbewijs rondreed. Zowel hij als de passagier moesten eerst nog naar het ziekenhuis gebracht worden voor verzorging. Daarna werden ze verhoord op het politiekantoor. 

 

Meest gelezen