VRT

Chris Van den Durpel keert vanaf volgend jaar terug naar het theater: "Ik mis contact met het publiek"

Acteur en imitator Chris Van den Durpel keert binnenkort terug naar het theater. Van den Durpel broedt op een nieuwe theatershow vanaf 2022. "Ik heb het contact met een live publiek altijd gemist", vertelt hij in "Het ministerie van lachende zaken" op Radio 2.

Onlangs werd Van den Durpel 60, maar dat houdt de komiek niet tegen om nieuwe plannen te maken. "Niet op televisiegebied. Ik ga niet zeggen dat het bandwerk werd, maar na al die reeksen heb ik het wel een beetje gehad", vertelt Van den Durpel. "Door de coronacrisis heb ik nu extra tijd om samen met een paar andere mensen iets in elkaar te steken dat we in het theater kunnen brengen."

Bekende typetjes keren terug

Wanneer we de nieuwe zaalshow mogen verwachten, staat nog niet helemaal vast. "We hebben al dingen voorbereid, maar wanneer gaan we dat mogen brengen? Het zal al snel 2022 zijn vooraleer dat lukt, want de programmatie van de cultuurcentra ligt nu ook stil natuurlijk." De fans van de bekende typetjes - zoals Kamiel Spiessens, Jimmy B of Firmin Crets - zullen alleszins aan hun trekken komen. "Er zullen sowieso vroegere typetjes de revue passeren, maar het zou ook kunnen dat ik nog nieuwe typetjes bedenk", wil Van den Durpel daar alvast over kwijt.

Humor is veranderd

Sinds de legendarische sketchprogramma's als "Typisch Chris" en "Chris & Co" in de jaren 90 is er op vlak van humor het een en ander veranderd, vindt Chris. “Soms zie ik dingen van toen terug die vandaag niet meer zouden kunnen. Niet dat Vlaanderen langere tenen heeft gekregen, maar iedereen zet voelsprieten op en heeft een mening over wat wel en niet kan. Sociale media doen daar ook geen goed aan. Die kunnen je maken of net kraken. Ik snap dat iedereen zich wel eens aangevallen voelt. Maar het is moeilijk geworden om voor een aantal mensen nog iéts goed te doen. Wat zou humor nog zijn zonder karikaturen?” besluit hij.

kasto80

Meest gelezen