Videospeler inladen...

Vliegtuig verliest motoronderdelen na het opstijgen in Maastricht

Een vrachtvliegtuig dat vanmiddag was opgestegen vanaf de luchthaven van Maastricht in Nederland, heeft kort na het opstijgen onderdelen van zijn motor verloren. Wellicht heeft de motor bij het opstijgen iets opgezogen waarna een explosie volgde. De losgekomen metalen onderdelen vielen naar beneden en beschadigden auto's. Er vielen twee gewonden.

In de omgeving van het Nederlandse dorp Meerssen zijn verschillende metaaldelen naar beneden gevallen. Daarbij raakten auto's beschadigd. Een woordvoerder van de lokale brandweer zegt dat een brokstuk is neergekomen op een oudere vrouw, die daardoor een licht letsel opliep. Elders viel er nog een lichtgewonde.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven bij Maastricht gaat het om een viermotorig Boeing 747 400 vrachtvliegtuig met bestemming New York. Volgens de woordvoerster liep het vliegtuig zelf geen gevaar. "Het kan prima op één motor doorvliegen", zei ze.

De oorzaak van het incident is nog niet bekend. Op basis van de brokstukken sluit de woordvoerster niet uit dat een motor mogelijk iets heeft opgezogen, waardoor de turbinebladen stuk zijn geslagen. Maar daar bestaat nog geen zekerheid over.

Bekijk hier het verslag in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen