Radio 2

Man in rolstoel komt om het leven in Eernegem: aangereden door losgeslagen marktkraam

In Eernegem, deelgemeente van Ichtegem, is een man van 82 om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. De man zat in z'n elektrische rolstoel te wachten voor een bakkerij, toen hij terechtkwam onder een losgeslagen marktkraam.

De bestuurder van het marktkraam  reed omstreeks 12.15 uur langs de Stationsstraat richting het centrum van Eernegem. Ter hoogte van een vluchtheuvel liep het mis. Het kraam kwam los van de trekker en donderde stuurloos verder. Net op dat moment zat een bejaarde man in z'n elektrische rolstoel voor bakkerij De Warme Bakker te wachten. Het 82-jarige slachtoffer had geen schijn van kans en kwam onder het losgeslagen marktkraam terecht.

Een ambulance snelde nog ter plaatse, maar voor de bejaarde man kon geen hulp meer baten. Veel buurtbewoners hoorden het ongeval gebeuren en gingen buiten op straat poolshoogte nemen. De brandweer plaatste dan ook een scherm rond het lichaam van het slachtoffer om de kijklustigen het zicht te ontnemen. De bestuurder van het marktkraam was in shock en werd opgevangen door de hulpdiensten. Politie en brandweer sloten de Stationsstraat na het ongeval plaatselijk volledig af voor het verkeer. Het Brugse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken.

Meest gelezen