Toegangswegen Bokrijk afgesloten wegens te druk: "Vermijd de omgeving"

De politie heeft de toegangswegen tot Bokrijk afgesloten omdat er te veel volk is door het mooie weer. Het wordt dan ook afgeraden om nog tot daar te gaan.

Er wordt geen toegang meer verleend tot het domein omdat het maximum aantal bezoekers bereikt is. "Op dit moment staan er 650 wagens op parking 1 en 750 op parking 2", zegt Wim Dejonghe van Bokrijk. "Aan de toegangswegen wordt aan de mensen gevraagd om terug te draaien."

Wandelen en fietsen

De speeltuin is volzet en er staat een lange rij wachtenden. In het park zelf kunnen nog wel mensen binnen. "Je kan nog komen wandelen en fietsen, uiteraard met mondmasker. Maar je kan de omgeving best vermijden met de auto." De speeltuin is vandaag iets langer open om de bezoekers te spreiden.

(Lees verder onder de foto)

Drukke Limburgse trekpleisters

Ook op andere toeristische trekpleisters in Limburg was het druk door het mooie lenteweer. Aan de toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen stond de parking afgeladen vol. En ook in Beringen was er veel volk aan de Paalse plas, de avonturenberg op be-MINE en aan het Koersels Kapelleke om ijsjes te eten.

Meest gelezen