AFP or licensors

BEKIJK - Vliegtuigmotor begeeft het, brokstukken vallen midden in woonwijk bij Denver, gelijkaardig voorval in Nederland

Een vliegtuig heeft in de buurt van de Amerikaanse stad Denver, in de staat Colorado, verschillende onderdelen verloren boven een woonwijk. Op beelden is te zien hoe de motor uitvalt. In Nederland was er een gelijkaardig incident. 

Kort na het opstijgen hoorden passagiers "een enorme knal". Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit viel de rechtse vliegtuigmotor van de Boeing 777 kort na het opstijgen uit. Het vliegtuig van United Airlines was op weg naar Honolulu. "Het vliegtuig begon te schudden, we verloren hoogte en we gingen naar beneden", vertelt David Delucia, die aan boord was.

Een van de passagiers kon het incident filmen. Op de beelden is te zien hoe de vlammen uit de motor schieten, die hard aan het schudden is. 

Lees verder onder de video: 

Videospeler inladen...

Verschillende inwoners van Broomfield postten op sociale media foto's van brokstukken die verspreid lagen over de woonwijk. Een groot stuk kwam terecht in de voortuin van een huis, andere delen kwamen neer op een sportveld. De politie heeft aan de inwoners gevraagd om de brokstukken te laten liggen, ze zullen later opgehaald worden voor onderzoek.

Lees verder onder de foto's: 

AFP or licensors
AFP or licensors

Uiteindelijk kon het vliegtuig - met 231 passagiers en 10 bemanningsleden aan boord - veilig landen op de internationale luchthaven van Denver. Er vielen geen gewonden. Er is een onderzoek gestart naar het incident. 

Gelijkaardig incident in Nederland

Een gelijkaardig voorval deed zich zaterdag voor in Nederland. Volgens de politie in Maastricht vielen er twee gewonden toen vliegtuigonderdelen naar beneden vielen. Een oudere vrouw liep een hoofdwonde op en moest naar het ziekenhuis. Ook een kind zou lichtgewond zijn geraakt en brandwonden opgelopen hebben toen het brokstukken vanop de grond opraapte.

Volgens de politie vloog een van de vier motoren van het toestel in brand. Het onderzoek naar de precieze oorzaak loopt nog. Het toestel kon uiteindelijk in Luik landen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen