Werken aan Franklin Rooseveltplaats zijn afgerond

Na enkele jaren zijn de werken aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen volledig afgerond. Morgen gaat het laatste buskwadrant er weer open en kunnen verschillende lijnen terugkeren naar hun oorspronkelijke eindhalte op het plein. Vanaf morgen geldt er daardoor ook een nieuwe busregeling. 

De werken aan de Rooseveltplaats duren al enkele jaren, maar daar komt nu een einde aan. De bushaltes in kwadrant B van het busstation, aan de kant van het Operaplein, zullen er als laatste opnieuw openen.

Buslijnen 17, 20, 21, 32 en 191 kunnen daardoor terug naar hun oorspronkelijke eindhalten op de Rooseveltplaats rijden. Snelbus 191 zal weer in beide richtingen rijden en ook de andere lijnen passeren voortaan De Keyserlei, het Centraal Station en de Pelikaanstraat langs twee kanten. De zogenoemde buslus in het centrum valt zo weg, en dat maakt de reisweg van de bussen veel gemakkelijker. Ook de havenlijnen 762, 763 en verhuizen naar het nieuwe buskwadrant. 

Het kruispunt van de Franklin Rooseveltplaats en de Van Ertbornstraat is sinds vrijdagavond al opnieuw open voor het verkeer. Met de heropening van de laatste haltes zijn alle werken van het project Noorderlijn in Antwerpen op vlak van openbaar vervoer afgelopen. 

Meest gelezen