Woning onbewoonbaar na zolderbrand in Mol

Rond 15.00 brak er een brand uit in een woning aan de Cardijnstraat in Mol. De zolderverdieping raakte daarbij zwaar beschadigd en de woning is daarom tijdelijk onbewoonbaar. Door de grote rookontwikkeling moesten treinen op het spoor langs de achterkant van de woning tijdelijk voorzichtig passeren. 

Op het moment van de brand waren 2 kinderen in de woning aanwezig. Eén van hen hoorde de isolatie branden op zolder. De kinderen konden de woning op tijd verlaten en geraakten niet gewond. 

Op het gelijkvloers en de eerste verdieping van de woning is er slechts beperkte rook- en waterschade. De brandweer maakte daar gebruik van een zogenoemde "smokestopper", waarmee een gordijn in de deuropening de meeste rook van de brand tegenhoudt. Wel heeft de aansluitende woning ook rookschade op zolder. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Meest gelezen