Jorn Casselo Janssens

2.000 doekjes gestolen van carwash in Temse: “Er komt extra camerabeveiliging”

Bij Cristal Carwash in Temse zijn microvezeldoeken gestolen. Dat zijn doekjes die gebruikt worden bij het stofzuigen van de auto. Klanten moeten na hun poetsbeurt de doekjes deponeren in een wasmand, maar de laatste tijd worden ze meegenomen. “Ik moet er veel bestellen op korte tijd”, zegt Charlotte Cooman van Cristal Carwash.  

De voorbije dagen was het zeer druk bij Cristal Carwash in Temse, veel klanten lieten het zout van hun auto spoelen. Maar dit had ook een keerzijde. Veel klanten namen de doekjes mee om de wagen schoon te maken en dat is niet de bedoeling. In totaal zijn zo een 2.000 microvezeldoekjes gestolen in 2 maanden. “Er wordt veel energie in gestoken, die doekjes worden gewassen en opgevouwen door ons personeel. Onze voorraad is bijna op, waardoor ik meer moet bestellen”, vertelt Cooman. Nu zal het bedrijf maatregelen nemen. In de carwash zullen camera's geplaatst worden, zegt Charlotte. 

Inzamelacties door klanten

“Er zijn wel nog klanten die de regels respecteren en die ons steunen door facebookposts en inzamelacties.” Zo is Jorn Casselo, een buurtbewoner, een inzamelactie gestart. Hij zette een ton voor z'n huis, met de vraag om de gestolen doekjes er anoniem in te deponeren. 

Die inzamelacties zijn hartverwarmend. Je ziet dat de mensen in Temse nog meeleven met ons
Charlotte Cooman van Cristal Carwash

Casselo heeft voorlopig nog maar 10 doekjes in zijn ton, maar ze blijft nog dag en nacht staan om de lokale carwash te steunen. “Die inzamelacties zijn hartverwarmend. Je ziet dat de mensen in Temse nog meeleven met ons en respect hebben voor onze zaak”, besluit Cooman.  

Meest gelezen