Acteur Filip Peeters bakt tarte tatins bij de vleet: "Gastronomie is die andere grote passie van mij"

Antwerps acteur Filip Peeters heeft een tijdelijke carrièreswitch gemaakt. Samen met z'n gezin is hij een taartenzaak gestart gespecialiseerd in tarte tatin, de omgekeerde appeltaart. "Mijn dochters eten dat heel graag en vroegen regelmatig om ze te maken. Nu heb ik ze zelf geleerd hoe ze dat moeten doen", vertelt Peeters op Radio 2 Antwerpen.

Door de coronacrisis zitten veel acteurs momenteel werkloos thuis. Dat was voor Filip Peeters het moment om zich op zijn andere passie te storten: gastronomie. "In een vorig leven heb ik nog gewerkt als kok in tweesterrenrestaurant Barbizon in Overijse en bij De Gulden Bock in Antwerpen. Daar maakten we regelmatig tarte tatin. Mijn dochters aten dat zo graag dat ik dat thuis ook altijd moest maken en dus heb ik het ze nu maar zelf geleerd", lacht Peeters.

(Lees verder onder de foto)

En zo werd 'Les soeurs Miller' geboren. Dat is de naam die de taartenzaak van het gezin Peeters kreeg. De vrouw van Filip Peeters is actrice An Miller. "Ik wil mensen graag de échte tarte tatin leren kennen. We hebben een goede zoet-zuur balans gevonden en daardoor is ze heel erg lekker en kan je er maar niet genoeg van krijgen", vertelt Peeters. De taarten van het gezin Peeters zijn in ieder geval populair. "Ik sta tot middernacht in de keuken maar haal er veel plezier uit", zegt hij nog.

Ondertussen staat Filip elke zaterdag met zijn taarten bij de Butcher's Store in Hove. Ze is ook te bestellen bij Baràbas in Boechout, Bistro Miro en Felix Food Klub in Antwerpen en via de website van Les Soeurs Miller.  

Meest gelezen