Terreinwagens rijden door natuurgebied in Hoogstraten en richten ravage aan

Het voorbije weekend hebben terreinwagens veel schade toegebracht aan natuurgebied de Vallei van het Merkske in Hoogstraten. Dat is een natuurgebied vlakbij Wortel-Kolonie. De auto's zijn dwars door het riet en het wachtbekken gereden. "Ik heb niet gedronken, maar blijf toch met een kater achter", zegt een boze boswachter Bart Hoeyberghs op Twitter.

Boswachter Bart Hoeyberghs geloofde zijn ogen niet toen hij deze ochtend door de Vallei van het Merkske liep. Rond en door het wachtbekken aan de Heikant zag hij sporen van terreinwagens. Die zijn het afgelopen weekend dwars door de rietvegetatie en het water gereden. Hoeyberghs is boos: "Je moet niet gestudeerd hebben om te weten dat dit veel schade aan de natuur toebrengt", zegt hij.

De Vallei van het Merkske is bijvoorbeeld het leefgebied van veel vogelsoorten. "De rietgors en de kleine karekiet broeden hier.  Bovendien rijden die wagens door water waar veel vegetatie zit. Al die olie die in het water terechtkomt is ook heel schadelijk", vertelt de boswachter.

(lees verder onder de foto)

Het is niet de eerste keer dat ze dit meemaken in de Vallei van het Merkske. "In het verleden zijn er op dezelfde plaats ook al auto's doorgereden. Daarom hadden we er jonge wilgen aangeplant, maar die zijn nu dus platgereden", vertelt Hoeyberghs op Radio 2 Antwerpen.

Omdat er niemand op heterdaad betrapt is, is het moeilijk om op te treden. "Anders zouden we een proces-verbaal kunnen laten opstellen. Maar eigenlijk hopen we gewoon dat mensen hun gezond verstand gebruiken", klinkt het.

Meest gelezen