Radio 2

Papieren strandbloemen en lichtjes voor woning van overleden burgemeester Leopold Lippens

Op de oprijlaan van de woning van de overleden burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist ligt het vol lichtjes en papieren bloemen. De gemeente heeft een week van rouw aangekondigd.

Anne-Marie uit Knokke-Heist vindt het heel aandoenlijk om te zien. "Al die bloemen, lichtjes, windmolentjes,... het is prachtig." Ze is duidelijk niet de enige die voor het huis van Leopold Lippens afscheid komt nemen van "haar burgemeester", de oprijlaan ligt vol. 

De gemeente Knokke-Heist heeft ondertussen ook een week van rouw aangekondigd. Straks komt het schepencollege samen om af te spreken hoe de week van rouw eruit kan zien. Zeker is dat er vrijdag om 12 uur een minuut stilte wordt gehouden. De vlaggen blijven ook de hele week halfstok hangen en op alle openbare plaatsen ligt een rouwregister. Ook online kan je je rouw betuigen. "We roepen alle inwoners op onze overleden burgervader te eren", zegt schepen Anthony Wittesaele. Burgemeester Lippens (Gemeentebelangen) overleed vorige vrijdag.

Meest gelezen