Radio 2

Buren zetten hulpactie op voor gezin dat getroffen werd door brand in Koekelare: "Alle beetjes helpen"

Buren en vrienden hebben een hulpactie op poten gezet voor het gezin dat vorige week hun woning verloor door een brand in de Vlaanderenstraat in Koekelare. Met de verkoop van soep en eierkoeken willen ze het gezin een hart onder de riem steken. "We hopen dat Koekelare hiervoor warm loopt en zoveel mogelijk steun biedt", zegt overbuur Chris Metsu.

Op zondag 14 februari brak rond 3 uur 's nachts brand uit in de villa waar Marc Vermaut (60) en Greta Constant (57) samen met haar ouders Michel (88) en Simonne (81) wonen. De brand ontstond beneden door een kortsluiting. Marc merkte de brand als eerste op en probeerde nog te blussen, maar in een mum van tijd stond de woning in vuur en vlam. De hulpdiensten moesten Greta, en haar ouders die boven waren, met de ladderwagen evacueren via een raam boven de carport. Het gezin bleef ongedeerd, maar moest lijdzaam toekijken hoe de volledige woning in de vlammen op ging. De bewoners worden nu opgevangen in een vakantiewoning.  

Soep- en eierkoekenverkoop

Een van de initiatiefnemers van de inzamelactie is overbuur Chris Metsu. Hij zag die nacht alles gebeuren. "Mijn vrouw en ik werden om 3 uur 's nachts wakker. We gingen kijken op de overloop en zagen het huis in lichterlaaie staan. De brandweer was net beginnen blussen", vertelt Chris aan Radio 2 West-Vlaanderen. "We hebben het gezin opgevangen, want ze stonden buiten in hun pyjama, met hun blote voeten op het ijs. Daarom hebben we besloten om, samen met andere buren, een actie op touw te zetten. Het is zoals een speld in een hooiberg, maar we proberen te helpen waar mogelijk. We hopen dat Koekelare hiervoor warm loopt en zoveel mogelijk steun biedt door onze producten te kopen."

Radio 2

Meest gelezen