Radio 2

Buurtbewoners klagen over overrompeling van wandelaars in Waaslandse polders: “Ze zouden die wandelroutes beter afschaffen”

In het gehucht Prosperpolder komen heel wat wandelaars en fietsers die van de polders komen genieten. Sinds de provincie er een nieuwe wandeling laat passeren, is het volgens sommigen echt te druk geworden. “We hebben zelfs geen plaats meer om onze eigen auto ergens te zetten”, zegt een buurtbewoner. 

In het kleine gehucht Prosperpolder, bij Beveren, zien ze elk weekend wandelaars en fietsers. De provincie Oost-Vlaanderen laat er sinds kort ook een nieuwe wandeling voorbij gaan. De nieuwe wandelroute brengt daarom nog meer toeristen naar de polders. Voor sommige buurtbewoners is het een echte overrompeling: “Veel mensen komen net naar Prosperpolder om van de rust te genieten, maar die is nu gewoon weg. Ze zouden die wandelroutes beter afschaffen, maar dat zal natuurlijk niet gebeuren.”

Mensen nemen zelfs tafeltjes en stoelen mee om te aperitieven

Buurtbewoner

Het gebied heeft geen parkeerplaatsen, en dat leidt bij de inwoners van Prosperpolder dan ook voor frustraties: “Nu staat heel de straat vol met auto’s. We hebben zelfs geen plaats meer om onze eigen auto ergens te zetten. We kunnen er zelf ook niks aan doen. Mensen nemen zelfs hun tafeltjes en stoelen mee, om te aperitieven en te eten. Ze komen echt met groepen. Dat mag toch niet?”

Nieuwe parkeerplaats

Schepen van Ruimtelijke Ordening, Boudewijn Vlegels (NV-A) geeft toe dat het soms druk kan zijn, maar hij sust de ongerustheid: “De drukte zal van voorbijgaande aard zijn, denk ik. Het is natuurlijk zo dat mensen momenteel niet veel dingen kunnen doen. Ze kunnen alleen maar naar buiten gaan om te fietsen of om te wandelen. Binnenkort zullen er waarschijnlijk wel versoepelingen komen, zodat mensen ook naar andere dingen kunnen zoeken.”

Het is ook de bedoeling dat er op termijn een parkeerplaats komt. "In het Ruimtelijke Uitvoerings Plan is er een parkeerplaats voorzien aan het begin van Prosperpolder, zodanig dat de auto’s niet meer in Prosperpolder zelf moeten zijn. Daarvoor moet enkel nog een bestemmingswijziging gebeuren, zodat er landbouwgrond kan worden omgevormd tot een parkeerplaats”, zegt Vlegels. 

kasto80

Meest gelezen