Radio 2

Coronaproof babybezoek in Moen: "Drive-in met versierde auto's om kersverse ouders te verrassen"

Zondag kreeg een koppel in Moen een wel heel speciaal babybezoek: Een horde auto's kwam al toeterend en versierd de straat in gereden, om de baby op een coronaveilig manier te ontmoeten én de kersverse ouders Sander en Lien te feliciteren.

“Ik heb het initiatief genomen om een babybezoek te organiseren via een drive-in", zegt neef Dwight Brusseel. "Ik heb zoveel mogelijk familie opgetrommeld van de familie van Sander, om op een coronaproof manier langs te kunnen gaan. Op 5 minuten rijden van hun huis zijn we gestopt, om de wagens te versieren met zoveel mogelijk ballonnen. Daarna zijn we al toeterend de straat ingereden."

"We stonden met onze mond vol tanden"

Voor de kersverse ouders kwam de 'drive-in' als een complete verrassing. “Het was fenomenaal”, klinkt het bij papa Sander. “Mijn vriendin en ik zaten op het gemak in de zetel, even uit te rusten. Ondertussen was ik de baby eten aan het geven, toen we immens getoeter in onze straat hoorden. Mijn vriendin had meteen door dat er iets aan de hand was. De ene auto was versierd, de andere was luid aan het toeteren.”

“Ik wist van niks. Dwight had wel een bericht gestuurd met de vraag of ik zondagnamiddag thuis was, omdat hij graag wilde langskomen. Maar dat is even anders uitgedraaid”, lacht Sander. “Het was heel emotioneel. We stonden met onze mond vol tanden."

Meest gelezen